Biciklizam

Od makadamskih putova pogodnih  za brdski biciklizam do asfaltiranih cesta za obiteljske izlete, u Vrbovskom ćete pronaći raznolike savršene staze, neovisno o tome jeste li rekreativac ili profesionalni sportaš. Za vas smo odabrali  sedam mogućih biciklističkih staza . One vas vode postojećim šumskim i lokalnim cestama s malo prometa i mnogo doživljaja, okusa, i mirisa…

 

Goranska transverzala

Goranska biciklistička transverzala je nova biciklistička trasa koja povezuje sve gradove i općine Gorskog kotara te njihove prirodne, kulturne i povijesne atrakcije te gastro delicije. Ona vas vodi po postojećim šumskim i lokalnim cestama s malo prometa te je namjenjena prvenstveno ljubiteljima prirode i brdskog biciklizma.

Transverzalom upoznajete cijelo područje Gorskog kotara u dijelovima što omogućuje planiranje višednevnog aktivnog odmora. Sastavljena je iz 7 etapa od 28 do 43 kilometra i ukupno broji 260 kilometara. Zajedno s 9 poveznica čini više od 400 kilometara jedinstvenog užitka na 2 kotača. Zbog prepoznatljive i atraktivne konfiguracije terena na cijeloj transverzali ima više od 5000 metara ukupnog uspona i jednako toliko spusteva.

Preuzeto: Gorski kotar bike

 

BICIKLISTIČKE RUTE: 

Skip to content