XVII. Bundevijada

09.-10.10.2021.

Etno-gastronomska manifestacija

Poštovani posjetitelji,

Epidemiološke mjere donijele su nam drugačiji koncept održavanja tradicionalne Bundevijade. Prostor sportske dvorane zamijenit ćemo boravkom na otvorenom, stoga za svoju avanturu u Vrbovskom odaberite ugodnu odjeću i obuću  te vikend planirajte provesti u znaku bundeva.

Pozivamo vas na XVII. Bundevijadu- izložbu autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara. Prodajna izložba odvijat će se 09. – 10. listopada 2021.g.  prihvatljivo epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ, te Stožera civilne zaštite republike Hrvatske od 10,00 – 18,00 sati na lokacijama: GRADSKA TRŽNICA I IZLETIŠTE KAMAČNIK.

Posjetioci će moći uživati u kupnji bundeva, bučinog ulja, proizvoda od bundeve te ostalih eko-etno proizvoda, kulturno-umjetničkom programu, predstavljanju starinskih i nesvakidašnjih jela, izboru za najmanju , najinteresantniju i najtežu bundevu, natjecanju za najljepši izlagački prostor te bogatoj gastronomskoj ponudi.

Program će uključivati:

  • Ukrašavanje javnih, poslovnih i privatnih prostora bundevama  – pozivamo sve  ugostiteljske objekte, institucije te građane da ukrase svoje objekte i domove  bundevama te  na taj način podrže obilježavanje  tradicionalne Bundevijade u Vrbovskom,
  • Foto-natječaj za građane – sudjelovati mogu sve pravne i fizičke osobe s područja Grada Vrbovskog koje pošalju fotografiju svojeg kutića ukrašenog bundevama putem elektroničkog obrasca koji možete ispuniti klikom OVDJE do ponedjeljka 11. listopada 2021. godine, kada ćemo iste fotografije objaviti na društvenoj mreži Facebook, te nagraditi one fotografije koje prikupe najviše oznaka „sviđa mi se“. Fotografije će se nagraditi novčanim nagradama u iznosu od: 500,00 kn za prvo mjesto; 300,00 kn za drugo mjesto i 100,00 kn treće mjesto,

  • Foto-natječaj za posjetitelje – sudjelovati mogu svi posjetioci koji pošalju fotografiju s Bundevijade u Vrbovskom putem elektroničkog obrasca koji možete ispuniti klikom OVDJE do ponedjeljka 11. listopada 2021. godine, kada ćemo iste fotografije objaviti na društvenoj mreži Facebook, te prigodno nagraditi one fotografije koje prikupe najviše oznaka „sviđa mi se“,     
  • Gastro ponudu – Bundevijada je nadaleko poznata po brojnim specijalitetima i nesvakidašnjim delicijama koje je svakako vrijedno kušati. Iste će posjetiocima biti dostupne na TRŽNICI GRADA VRBOVSKOG, gdje je planirano centralno održavanje manifestacije, IZLETIŠTU KAMAČNIK, te svim ugostiteljskim objektima , obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, tj. pravnim/fizičkim osobama s područja Grada Vrbovskog koje uredno posluju i koje svoju ponudu prehrane, napitaka i sl. prijave putem elektroničkog obrasca koji se može preuzeti OVDJE.

Natjecanja:

  • Najljepši izlagački prostor – u natjecanju sudjeluju svi prijavljeni izlagači, te isto nije potrebno prijavljivati,  
  • Birajmo specijalitete od buče – natjecanje u izboru „Najfinijeg slanog i slatkog jela“- u izboru mogu sudjelovati svi prijavljeni izlagači, obiteljska poljoprivredna gospodarstva , ugostitelji i građani Vrbovskog. Natjecanje će se odvijati u subotu, listopada 2021. godine na prostoru gradske tržnice. Uzorci za ocjenjivanje prijavljuju se komisiji na licu mjesta,
  • Izbor za najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu „Moja je bundeva naj“ – u izboru mogu sudjelovati svi posjetioci, izlagači i građani. Natjecanje će se odvijati u nedjelju, listopada 2021. godine na prostoru gradske tržnice.  Bundeve za natjecanje prijavljuju se komisiji  na licu mjesta.
  • Kupanja autohtonih proizvoda
  • Kulturno-umjetnički program i ostale zanimljivosti

 

Podržite nas u obilježavanju najposjećenije turističko-gastronomske eko-etno manifestacije u Vrbovskom. Zbog epidemioloških mjera Bundevijadu nećemo moći održati u sportskoj dvorani Grada Vrbovskog. Nadamo se da ćete uživati u novom izdanju tradicionalne manifestacije prilagođene epidemiološkim mjerama, preporukama i situaciji u skladu  trenutkom.

 Nadamo se da ćemo se 2022. godine vratiti organizaciji Bundevijade u sportskoj dvorani Grada Vrbovskog

PLAKATI


 

XVII Bundevijada 2021. plakat 1 CITYBOX    XVII Bundevijada 2021. plakat 1 40X60 cm

POKROVITELJI


 

Hrvatska turistička zajednicaGorski kotarTuristička zajednica Kvarneragrad Vrbovsko

FORMULARI ZA PRIJAVU

GALERIJA


 

BUNDEVE


 

Kulinarski Show


 

LOKACIJE ODRŽAVANJA BUNDEVIJADE 2021. GODINE

Skip to content