Rijeka Kupa, Istinska Gorska ljepotica

Istinska „goranska ljepotica“ kroz Vrbovsko protječe dužinom od 25 km. Izuzetne je privlačnosti,pruža prelijep krajolik,  bogata je raznolikim obalama i koritima, izvrsne čistoće i bistrine vode, pogodna za kanuing ili ribolov. Za vrijeme ljetnih mjeseci ugodna temperatura vode omogućava užitak u kupanju. U mjestu Klanac na državnoj cesti Zagreb-Rijeka odvaja se put prema kupalištu na ovoj rijeci. Mjesta na kojima se  može kupati su: Blaževci-malogranični prijelaz, Riblje kod Severina na Kupi te već spomenuti Klanac.

 Posebno atraktivna je novoizgrađena šetnica u dužini od 2.6 km ( koja je samo dio planirane šetnice koja će biti izgrađena uz cijeli vodotok rijeke Kupe) od naselja Riblje do naselja Lesci. U obom pitoresknom djeliću prirode možete biciklirati, kupati se ili uživati u slikovitom krajoliku.

Šetnica dolinom Kupe

Boravak u prekrasnim kućama za odmor smještenim uz njenu samu obalu poseban su doživljaj. Ovdje možete naići i na očuvane primjerke starinske Goranske kuće. Sela Zaumol, Plemenitaš, Zapeć, Blaževci i Štefanci vrijedni su primjeri arhitekture i čuvari etnološkog naslijeđa. Dolinom Kupe možete se provesti biciklističkom stazom.

Smještaj u kućama za odmor

Vožnja rijekom u kanu-u

Kupalište na rijeci Kupi

Skip to content