Oblikovna Likovna radionica Plemenitaš

Umjetnička neprofitna organizacija, registrirana je pri Ministarstvu kulture RH, a smještena  u ruralnom krajoliku malog sela Plemenitaš  nedaleko Lukovdola. Od 1996.g. radionica djeluje u prostorima stare škole. Ova likovna radionica predstavlja jedinstveni kulturni centar u Hrvatskoj. 

U njenom prostoru održavaju se međunarodni RAKU- sazivi i susreti mladih kipara. Vrata radionice otvorena su za terensku nastavu, ljetne škole u prirodi , anti –stres radionice,  kampus te koncept „Kulturno ljeto“ koji čine  prigodne izložbe, glazbene večeri, večeri poezije i ostala događanja. 

Adresa: Plemenitaš 21
51 328 Lukovdol

Kontakt osoba:
Vesna Osojnički
tel:
+385(51) 871-028
gsm: 091/614-1795
web: www.olr-plemenitas.hr,
 
vesna@olr-plemenitas.hr

Međunarodni susreti O.L.R. “Plemenitaš”

Umjetnička  keramička kolonija u Raku tehnici. Do 2010.god.  održano je XVII. Međunarodnih Raku Simpozija u kojima je sudjelovalo 84 profesionalna umjetnika iz 19. zemalja. Stvorena je zbirka od 250 suvremenih keramičkih radova. Fundus radova izložen je u galerijskom dijelu radionice i predstavlja kulturno bogatstvo našeg kraja. Zbirku je moguće razgledati tijekom ljetne sezone ili uz  najavu.

Tijekom ljetnih dana u Oblikovnoj likovnoj radionici se događaju i ostali kulturni sadržaji na kojima možete prisustvovati ako proučite program događanja na www.olr-plemenitas.hr prije ljetne sezone.edati tijekom ljetne sezone ili uz  najavu.

Vanjski Prostor O.L.R. “Plemenitaš”

U vanjskom prostoru postavljeno je 16. skulptura od drveta i kombiniranih tehnika u“ Stazu skulptura- Park mladih umjetnika Plemenitaš“ koju su radili nekad diplomanti Akademije likovnih umjetnosti Zagreb, sada akademski kipari, pod mentorstvom izv. prof. Damira Mataušića. Staza skulptura se može razgledati tijekom cijele godine.

Oblikovanu likovnu radionicu Plemenitaš je osnovala mr. art Vesna Osojnički, akad.kiparica u selu svog oca, djeda, pradjeda, te je uključuje u projekte i građanstvo Europske unije.

Zanimljivosti:

Svi umjetnici  koji su boravili i radili u Oblikovnoj likovnoj radionici Plemenitaš svoje su radove darovali u fundus umjetnina koji broji više od 300 -tinjak umjetničkih radova u raznim tehnikama i predstavlja pravo malo kulturno blago.

Radovi su izloženi u unutarnjem galerijskom prostoru radionice. Razgledavanje fundusa umjetnina Oblikovne likovne radionice Plemenitaš i prezentacije raznih tehnika su moguće uz prethodnu najavu i dogovor.

Plemenitaš zimi:

Skip to content