Šetnice

Ljubitelji prirode i aktivnijeg razgledavanja, Vrbovsko mogu doživjeti i na drugačiji  način – istražujući vrbovščanske  šetnice kroz urbane ili šumske predjele… šetnice se uglavnom nalaze u sklopu poznatih prirodnih atrakcija pa tako izdvajamo: 

Šetnica kanjonom Kamačnika

Šetnica koja vodi uz tok rječice Kamačnik.  Pješačenje započinje na samom ušću gdje se nalazi ugostiteljski objekt bistro Kamačnik. Duž cijele šetnice postavljene su klupice za odmor. Uživati se može i u brojnim zanimljivostima od kojih posebno izdvajamo : muzičku – Panovu  staza s pet glazbeno-didaktičkih instrumenata: gongom,ksilofonom, rogom, zvonima ,  potočnim orguljama,  edukativnim info –pločama na temu flore i faune, atraktivnom dječjem    dvokatnom drvenom  dvorcu s toboganom, penjalicama i  vlakićem te još dvije novo uređene  šetnice  koje vode do  Planinarskog doma  „Kamačnik“ , objekta  s 30 postelja , teretanom, saunom i skijalištem. 

Dužina staze: 3,2 km
Vrijeme hodanja: 45 min.
Težina staze: Srednje zahtjevna
Najniža nadmorska visina: 370 m
Najviša nadmorska visina:  600 m

Šetnica dolinom Kupe, Riblje – Lesci

Nakon što razgledate dvorac Zrinsko-Frakopanskih u Severinu na Kupi, uputite se prema mjestu Riblje i započnite ugodnu šetnju ili biciklističku vožnju dolinom Kupe. Šetnica vas nakon 2,6 km dovodi do naselja Lesci. Duž šetnice postavljeno je osam odmorišta s klupama za odmor. Ista prolazi  neposredno uz rijeku Kupu starim karavanskim putovima koji su se upotrebljavali i prije izgradnje današnjih prometnica. Na istaknutoj točki možete se kupati u ljetnim mjesecima ili uživati u slikovitom krajoliku. U planu je nastavak uređenja šetnice i biciklističke staze uzcijeli vodotok rijeke Kupe. 

Dužina staze: 2,6 km
Vrijeme hodanja: 45 min
Težina staze: Lagana
Najniža nadmorska visina: 173 m
Najviša nadmorska visina: 175 m

 

Skip to content