Radosni prosinac dobio je još slađu notu na kulinarskoj radionici održanoj u četvrtak u Gradskoj knjižnici. Uz okićeni bor, čašu finog vina i blagdansku glazbu, pod vodstvom Vanje, brojne su se polaznice upustile u izradu „slatkih teglica“ – originalnog i ukusnog poklona za Božić.
Svaka teglica sadrži birane, fine i zdrave sastojke, složene tako da izgledaju jednako lijepo kao što su i ukusne. Dok ne dođe vrijeme pečenja, teglica može poslužiti i kao prekrasna blagdanska dekoracija doma. A osoba koja je primi samo treba dodati maslac i jaja, promiješati, oblikovati keksiće i ispeći ih do savršenstva. Uz svaku teglicu dolazi i jasan recept s uputama, pa je uspjeh zajamčen.
Radosni prosinac donosi nam još mnogo zanimljivih sadržaja – ne propustite ih!
Uživajte u mjesecu darivanja, dobrog raspoloženja i međusobnog uvažavanja.
Vidimo se već u nedjelju, 7. prosinca u 19:00 sati, kada je na programu humoristična kazališna predstava „Zatvorsko cvijeće“.
Keksići sa zobenim pahuljicama
- 209 g brašna
- 100 g zobenih pahuljica
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 50 g šećera
- 50 g smeđeg šećera
- 125 g brusnica
- 100 g nasjeckane bijele čokolade
- 100 g nasjeckanih oraha, lješnjaka ili badema
Dodati
- 200 g otopljenog maslaca
- 2 jaja
- 2 žličice arome vanilije
- sve izmiješati, oblikovati žlicom za sladoled i peći na 180 C , 8- 10 min
GALERIJA SLIKA: