„Super dani vani“ četverodnevna manifestacija u organizaciji Grada Vrbovskog i tvrtke „Jarun ideja“ održana je  u terminu blagdana Tijelova od 16.06.-19.06.2022.g. u  izletištu Kamačnik. Manifestacija je  privukla iznimno velik broj posjetitelja, sudionika te izlagača autohtonih proizvoda i suvenira. Raznovrstan program prilagođen svim dobnim skupinama obuhvaćao je gastro natjecanje u spravljanju lovačkog kotlića, reviju oldtimera, dječji festival i  utrku kareta. Vesela atmosfera, prekrasno vrijeme, odlična gastronomska ponuda i   druženje s poznatim televizijskim kuharom Tomislavom Špičekom te voditeljima Draženom Turinom Šajetom i Dadom Valentom razlog su da „SUPER DANI VANI“ i dogodine budu neizostavni dio turističkog kalendara.

U spravljanju lovačkog kotlića natjecalo se 36 ekipa. Pobijedila je ekipa „Optimisti“ iz Grobnika osvojivši pehar te pečenog odojka. Drugo mjesto, pehar i pršut osvojila je ekipa „Kap“ iz Siska dok je treće mjesto pripalo ekipi „Tim-Buco“ iz Zagreba  koja je  također osvojila pehar te poklon košaru domaćih proizvoda. Za „naj ekipu“ proglašen je Crkveni zbor sv. Ivana Nepomuka Vrbovsko.

U drugom danu manifestacije sudjelovalo je 130 učesnika koji su Vrbovsko posjetili sa  78 prekrasnih oldtimer vozila iz slijedećih oldtimer klubova: OTK „Delnice“, OTK Ogulin, OTK Sisak, Auto kluba „Remetinec“ Zagreb, Liburnije klasik kluba – Opatija, OTK Rijeka, Riječke fićo scene te OTK Međimurje- Čakovec. Nakon okupljanja na Tržnici Grada Vrbovskog te revijalnog kruga centrom mjesta,  limeni ljepotani ostatak dana bili su za razgled posjetiocima izloženi u izletištu Kamačnik.

Treći dan manifestacije bio je posvećen najmlađim posjetiocima. U pjevanju i plesu „Zeleni mikrofon  & Kamačnik dance učestvovalo je oko 150 mališana . Vrijedne novčane nagrade u iznosu od 1500, 900 i 600 kn u kategoriji  plesa i pjesme osvojili  su:

PLES:


 

  1. Mjesto MARIGOLD, Delnice – koreografija: „Ram Pam Pam“
  2. Udruga za ples i rekreaciju „Roxy Dance“, Pazin – koreografija: Someone in the Crowd
  3. KUD „Tasa“- plesni studio Art Dance, Pula – grupa „Ballet kids“ – koreografija: Polka

Nagradu  publike osvojio je  KUD „Tasa“- plesni studio Art Dance, Pula za  koreografiju: „Marry Popins“

PJEVANJE:


 

  1. Karla Balog, Zagreb s pjesmom  „Obećajem“
  2. Anja i Lota Knežević, Zagreb s pjesmom „Lotica“
  3. Ema Mufić, Ravna Gora s pjesma “Tvoja prva djevojka“

NAGRADE:


 

  1. Najbolji scenski nastup: Ena Maslać , Zagreb s pjesmom „Škola“ i Marija Pečur, Zagreb s pjesmom „Pokrenimo“
  2. Najsimpatičniji izvođač: Anastassia Plihta, Moravice i pjesma o medi
  3. Najbolji styling: Tara Lozić , Zagreb u pjesmi  „Budi ljubav“.

Djeca su se osim u natjecanju mogla okušati i u kreativnim radionicama u sklopu kojih  je održana kazališna predstava  „Zeleni svijet“  te izrada ekoloških vrećica, bojanje i crtanje.

Posljednjeg dana manifestacije održana je  prva  utrka kareta u kojoj je sudjelovalo  sveukupno 13 natjecatelja i ekipa.  Nagrade su osvojili:  Ivica Krajačić, Osojnik, DSR „Osojnik“ te  „Osiguros“ Rijeka.

Sve natjecatelje, sudionike  i posjetitelje osobno je pozdravio gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić  te im zahvalio na brojnom odazivu . Cilj manifestacije bio je promovirati boravak u prirodi ,  izletište Kamačnik i Vrbovsko  kroz  bogat i sadržajan program interesantan svim dobnim skupinama.  

GALERIJA SLIKA:


 

Skip to content